Opened 3 years ago

Closed 3 years ago

#2163 closed Bug (fixed)

SitesManager: IE8: "Save" button text is difficult to see

Reported by: bolero Owned by:
Priority: normal Milestone: Piwik 1.3
Component: UI - UX (AngularJS, twig, less) Keywords:
Cc: Sensitive: yes

Description

I just added a few new websites to an install that was upgraded to 1.2 yesterday. There is no icon/button for submitting the new website data anymore. The column that lists "Edit" for the existing websites is just blank for the new website and the next column shows "or Cancel". This may just be a missing English "translation". I hovered over the blank area and found that I can click it and submit the new website data. So, the functionality is there and working, but no symbol for it.

Change History (9)

comment:1 Changed 3 years ago by bolero

Just in case: this is with IE8.

comment:2 Changed 3 years ago by bolero

I just noticed that there are also odd things when editing. After I click the Edit link that area goes also blank and I get a "or Cancel" below the name. I also notice that there is a heavy Javascript performance hit it seems. When adding or editing the mouse movement is quite "hampered", e.g. it "lags" a bit. It feels like there is heavy processing going on in the background, so the updating of the cursor/mouse position lags. As said, this is with IE8, I haven't tested other browsers. The itnerface is still usable, but you have to be careful what you do.

comment:3 Changed 3 years ago by bolero

And, again a few minutes later ... I've been doing some editing on various websites in that dialog, e.g. mostly adding a few https URLs. Suddenly a grey SAVE button started to appear. First on one site. then on the other as well, so that I now have a viewable SAVE button for all websites. Still not for new websites. Oh, wait, I have to say had. Just went back to my Piwik and clicked Edit and the SAVE buttons are gone again. This starts to look like it might be connected to the performance issue somehow.

comment:4 Changed 3 years ago by vipsoft (robocoder)

Confirmed in IE8. If I look at the screen from a non-perpendicular angle, I can see the white text of the Save button (on a light blue background).

comment:5 Changed 3 years ago by vipsoft (robocoder)

  • Summary changed from Regression: No "Submit" Link shown for new websites to SitesManager: IE8: "Save" button text is difficult to see

comment:6 Changed 3 years ago by bolero

This may be a different issue. In the one case where the SAVE was suddenly visible it was very good visible. But apart from that I see *nothing* there, from whichever angle I view. Btw, I would call the background a light "yellowish grey". I can see the Save button easily on other pages and I notice now that it's not an image. So, this could indeed be some kind of "color issue".

I also notice that I'm able to "unhighlight" the editing area. e.g. when I move the mouse over the rows with the websites each line gets highlighted in that yellowish grey. When I click the Edit link and move the mouse over that now blank area in various directions and also cross the line to the website above it and go back I'm able to "unhighlight" the row. It takes a few seconds and I can't tell exact repro steps. But if you keep trying the highlight is suddenly gone, although you are hovering over the row. I think when editing a row the highlight should not be allowed to move anywhere, it should stay on the row you are editing until you cancel.

I've also suddenly managed to see the SAVE button again for a minute (it's gone now again). I have noticed now that the SAVE is not the only visual missing. When the SAVE button is gone the borders around the text input boxes and the little shadow in the boxes is gone, too. Some css rule logic collision?

comment:7 Changed 3 years ago by bolero

vipsoft: I really think it's not "difficult to see", it's not there. It must be a css issue where one or more rules get switched off by some Javascript logic. The borders, the shadows and that SAVE button get switched off.

comment:8 Changed 3 years ago by matt (mattab)

I can replicate the bug, after adding a website the button on refresh is white. WTF is IE up to now??

comment:9 Changed 3 years ago by vipsoft (robocoder)

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

(In [4230]) fixes #2163 - remove CSS3PIE conflict with input, textarea, and .submit

Note: See TracTickets for help on using tickets.