Opened 2 years ago

Closed 2 years ago

Last modified 2 years ago

#2728 closed Bug (fixed)

Some days incorrectly show 0 zero visits when archiving was running the first second of the day

Reported by: oioki Owned by:
Priority: major Milestone: 1.7 Piwik 1.7
Component: Core Keywords:
Cc: Sensitive: no

Description

It's seems a bug in Piwik archiving algorithm. In screenshot #1 that I show there are 0 visitors in october 19. By the way, actually I had 95 visitors. See screenshot #2: Little dig in database reveals that archiving was made on 16:59:59 OMST (that is, 9:59:59 UTC). My server works in OMST timezone.

When I tried to change field ts_archived in mysql table archive_numeric_2011_10 to value 2011-10-19 17:00:00, the Piwik began to show visitors count correctly.

I don't know from what point of source code this issue come from. Developers please fix it :)

Attachments (2)

shot1.png (24.7 KB) - added by oioki 2 years ago.
shot2.png (15.2 KB) - added by oioki 2 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (7)

Changed 2 years ago by oioki

Changed 2 years ago by oioki

comment:1 Changed 2 years ago by matt (mattab)

  • Milestone set to 1.6.x Piwik 1.6.x
  • Priority changed from normal to major

Thanks for the report and the info. What timezone did you set the website to in Piwik > Settings > Websites ?

comment:2 Changed 2 years ago by matt (mattab)

  • Summary changed from Missed visitors in a day to Some days incorrectly show 0 zero visits when there were visits

Note: we also did some work on the same issue for Piwik 1.6, see ticket #2548

comment:4 Changed 2 years ago by matt (mattab)

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

(In [5566]) Fixes #2728
I couldn't replicate the issue since it's an edge case, but I have the feeling that this would fix it (since the bug report was quite precise and highlighted a 1 second offset problem)

comment:5 Changed 2 years ago by matt (mattab)

  • Summary changed from Some days incorrectly show 0 zero visits when there were visits to Some days incorrectly show 0 zero visits when archiving was running the first second of the day
Note: See TracTickets for help on using tickets.